utorak, 31. svibnja 2016.

Coko…Coko…Cokolada




Sastojci
Kora:
3 bjelanca
2 velike kasike vrele vode
3 zumanca
90 g secera
1 mala kasika praska za pecivo
1 velika kasika gustina
25 g kakaoa
70 g brasna
Krema:
200 g cokolade za kuhanje (kod mene je mljecna)
100 ml tecne pavlake
100 g maskarpone sira
50 g nutella kremaPriprema
1.
Prvo staviti u serpicu 200 g cokolade i tecnu pavlaku da se otopi, dodje u tecnu masu pa ostaviti na stranu da se ohladi.
2.
Pripremiti prvo pleh odlozen papirom za pecenje gdje cete peci koru.
3.
Prvo bjelanca izmiksati u cvrst snjeg sa 2 kasike vode pa dodavati pola secera, masa mora bit dobro cvrsta, ostaviti na stranu.
4.
Ukljuciti rernu na 180°C da se zagrije.
5.
Zumacna miksati sa secerom, da se dobije fina pjenasta masa.Prasak, gustin, kakao pomjesati zajedno pa dodati jaja masi, sve miksajuci, pa dodati cvrst snjeg od bjelanaca, miksati jos toliko da se sve fino ujednaci.Usuti masu u pleh, raspodjeliti jednako i staviti da se pece u vec zagrejanoj pecnici 10 minuta.
6.
Kad je kora pecena jos vrucu odmah sa papirom zaviti u rolat i ostaviti da se ohladi.
7.
U cokoladukoju ste sa tecnom pavlakom otopili dodati maskarpone i nutelu pa zlicom izmjesati da se fino izjednaci, ne dugo.
8.
Premazati pola mase preko vec ohladjenog biskvita, a sa ostalo pola mase premazati cjeli rolat preko.Ostaviti da se ohladi.
9.
Ukrasiti po zelji, mljevenim bademima, isjeckanim ljesnicima…

Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info

Nema komentara:

Objavi komentar