subota, 7. svibnja 2016.

ODLIČNA DELIMANO TORTA



Sastojci:
Kora
– belanca 6
– žumanca 2
– šećer 6 kašika
– čokolada 100 gr
– brašno 1 kašika
– puding od vanile 1
Fil
– mleko 500 ml
– šećer 250 gr
– vanilin šećer 1
– puding od vanile 2
– žumanca 4
– margarin 250 gr
– ananas 1 konzerva
– puslice 20
– šlag 2
– nutela 100 gr
Priprem:
Belanca umutiti u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. Dodavati jedno po jedno žumance i nastaviti mutiti. Zatim, dodati rendanu čokoladu, brašno i puding pa izmešati drvenom kašikom.
Izručiti u pomašćen i brašnom posut kalup (26 cm). Peci na 200º oko 25 minuta.
Koru ohladiti i preseći je preko polovine.
400 ml mleka, šećer i vanilin šećer staviti da se kuva a 100 ml mleka, žumanca i pudinge umutiti pa sipati u prokvano mleko. Kuvati dok se ne zgusne pa skinuti sa vatre i ohladiti.
Margarin omekšati na sobnoj temperaturi, izmiksati pa dodati u ohladjenkrem. Sve zajedno izmiksati pa podeliti na dva dela. U jedan deo dodati nutelu.
Prvu koru staviti na tacnu pa je premazati žutim kremom. Na nju poređati komadiće oceđenog ananasa.
Preko ananasa poređati puslice.
Preko puslica čokoladni krem, pa prekriti drugom korom.
Ostaviti u frižider da se stgne.
Ukrasiti umućenim šlagom.
Za ovu tortu možete koristiti bilo koje voće.
Izvor: www.najbolji-recepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar