Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
750 ml mleka
250 gr šećera
40 gr kakaoa
50 gr gustina
125 gr crne čokolade za kuvanje
125 gr margarina
Glazura:
750 ml mleka
250 gr šećera
40 gr kakaoa
50 gr gustina
125 gr crne čokolade za kuvanje
125 gr margarina
Glazura:
175 gr crne čokolade
4 kašike ulja
2 kašike mleka
Priprema:
4 kašike ulja
2 kašike mleka
Priprema:
200 ml mleka, šećer, kakao i gustin izmešati, a ostatak mleka staviti da provri.
Kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne.
Kad se zgusnulo skloniti sa vatre pa dodati iseckan margarin i izlomljenu čokoladu.Mešati da se sve otopi i sjedini.
Sačekati da se malo prohladi, ne dugo, pa mazati sa tako toplim filom korice.
Ostaviti malo u frižider da se stegne pa na pari otopiti čokoladu sa uljem i mlekom i naneti na kolač.
Odgore možete posuti sa kokosom, orasima ili keksom ( ako niste dobro izravnali, pa da popravite ) , a i ne morate ničim posipati.
Isecite posle nekoliko sati u štanglice pa poslužite.
Prijatno.
Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info
Nema komentara:
Objavi komentar