subota, 11. lipnja 2016.

BRZA I OSVJEŽAVAJUĆA TORTA SA JAGODAMA



Eh…što sezona jagoda ne traje celu godinu, kao jabuke a ne tričavih nekoliko nedelja…. S’toga sam sem što sam pojela već gomilu, hehe, pravila i ovu torticu…. Tortica je jer sam sve pravila u manjem plehu u kojem se pečem hleb – dimenzija : 21 x 11 cm – Možete da pravite duplu meru ili u kalupu sličnih dimenzija. Ja pravim na manje, da se što pre pojede pa da sutra mogu nešto drugo. Možete da napravite u širem kalupu i kao kolač, ali tada delite keks na dva jednaka dela umesto na tri.
torta sa jagodama
Sastojci:
600 ml mleka
2 pudinga od vanile
4 kašike šećera
125 gr margarina
100 gr šećera u prahu
250 ml slatke pavlake
27 komada plazma keksa, ili nekog drugog, može petit ili piškote.
200 – 300 gr jagoda
100 ml mleka za umakanje plazma keksaPriprema:
Umutiti puding sa šećerom i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
Kad provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.
Kada se zgusnuo skloniti da se ohladi.
Ulupati penasti margarin i šećer u prahu, pa dodati im ohladjeni puding koji smo prethodno razbili mikserom.
Umutiti sve zajedno.
Ulupati slatku pavlaku i dodati dve kašike slatke pavlake pudingu pa opet umutiti.
U toplo mleko umočiti 9 komada plazma keksa pa poslagati u kalup koji smo obložili kesom ili folijom.
Preko keksa namazati sloj slatke pavlake, poredjati iseckane jagode i naneti pola puding krema.
Ponoviti slaganje keksa, pa opet namazati sloj slatke pavlake, voditi računa da ostane i za odgore.
Preko slatke pavlake staviti jagode i ostatak puding krema, na koji stavite ostatak keksa umočenog u mleko.
Tako u kalupu staviti u zamrzivač 2h da odstoji i stegne se.
Okrenuti na tacnu i skinuti kesu ili foliju ( ja lično koristim kese, ne trošim foliju, a od kesa ne znam šta ću, pa ih tako iskoristim i bacim ).
Dekorisati odgore sa ostatkom slatke pavlake i onda još malo ostaviti da odstoji jer je kesku potrebno malo više vremena da omekani, dok ako budete radili sa piškotama moći ćete odmah poslužiti.

Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info

Nema komentara:

Objavi komentar