Sastojci
200g bele cokolade
2 kasike ulja
100ml slatke pavlake
1 kasika secera u prahu
50g kokosa
1 kremfiks
1 vanil secer ili kasikica arome vanile
Za praline sa lesnicima
1 ambalaza od bombonjere(za 12 pralina)
100g bele cokolade+ 1 kasika ulja
50g ml.lesnika
1 kas. secera u prahu
1 kremfiks
12kom. jezgra lesnika
malo arome vanile
50ml slatke pavlakePriprema
1.
Belu cokoladu izlomite na kockice i stavite u serpicu,dodajte malo ulja i otopite na pari.
(preporucujem da prvo prokuvate vodu,sklonite sa vatre pa tek onda da stavite serpicu sa belom cokoladom i tako je otopite).
2.
Pripremite male papirne korpice,neka vam budu spojene po dve.
Uzmite malu cetkicu,umacite cokoladu i premazite dni i zidove korpice,tako svaku.
Stavite u frizider korpice da se cokolada stegne..od prilike 2 minuta.
Tako isto uraditi jos 2 puta.
3.
Umutiti slatku pavlaku,pa dodati secer,vanil secer,kremfiks i kokos.
Napuniti korpice i odgore premazati sa cokoladom.
Ostaviti u frizider da se lepo stegnu.
Lagano odvojiti papirnu korpicu od pralina i mozete uzivati u njihovom ukusu
200g bele cokolade
2 kasike ulja
100ml slatke pavlake
1 kasika secera u prahu
50g kokosa
1 kremfiks
1 vanil secer ili kasikica arome vanile
Za praline sa lesnicima
1 ambalaza od bombonjere(za 12 pralina)
100g bele cokolade+ 1 kasika ulja
50g ml.lesnika
1 kas. secera u prahu
1 kremfiks
12kom. jezgra lesnika
malo arome vanile
50ml slatke pavlakePriprema
1.
Belu cokoladu izlomite na kockice i stavite u serpicu,dodajte malo ulja i otopite na pari.
(preporucujem da prvo prokuvate vodu,sklonite sa vatre pa tek onda da stavite serpicu sa belom cokoladom i tako je otopite).
2.
Pripremite male papirne korpice,neka vam budu spojene po dve.
Uzmite malu cetkicu,umacite cokoladu i premazite dni i zidove korpice,tako svaku.
Stavite u frizider korpice da se cokolada stegne..od prilike 2 minuta.
Tako isto uraditi jos 2 puta.
3.
Umutiti slatku pavlaku,pa dodati secer,vanil secer,kremfiks i kokos.
Napuniti korpice i odgore premazati sa cokoladom.
Ostaviti u frizider da se lepo stegnu.
Lagano odvojiti papirnu korpicu od pralina i mozete uzivati u njihovom ukusu
4.
Za praline od lesnika:
Uraditi sve isto kao da radite sa kokosom,samo stav ite lesnike i jezgro lesnika.
Ove praline sam radila u ambalazi od bombonjere,a ne u papirnim korpicama.
Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info
Za praline od lesnika:
Uraditi sve isto kao da radite sa kokosom,samo stav ite lesnike i jezgro lesnika.
Ove praline sam radila u ambalazi od bombonjere,a ne u papirnim korpicama.
Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info
Nema komentara:
Objavi komentar