četvrtak, 2. lipnja 2016.

Biondina



Sastojci
biskvit
3 bjelanjca
180g šećera
200ml kiselog vrhnja
150ml ulja
200g brašna
100g mljevenih badema
500g naribanih jabuka
1 prašak za pecivo
žlica cimeta
preljev
200ml limunade ili soka od jabuka
krema
3 žumanjka
60g gustina
2 vanili šećera ili ekstrat vanilije ili mahuna vanilije
120g šećera
600ml mlijeka
200g maslaca
2 šlag pjene
200ml mlijeka
malo badema i jedna jabuka za ukrašavanje
DODAJ U POPISPriprema
1.
Izmiksajte bjelanjca,šećer,vrhnje ulje,zatim mu dodajte brašno i sve ostale sastojke,na kraju umiksajte i jabuke.
Biskvitnu smijesu izlijte u namaštenu tepsiju(24X42) i pecite na 200 stupnjeva pola sata
.Još vruć kolač prelijte nezašećeremnom limunadom ili sokom od jabuka
2.
Ugrijte 500ml mlijeka, u ostatak mlijeka izmješajte žumanjce,gustin,šećer i aromu vanilije(ako stavljate mahunu vanilije,prokuhajte je zajedno sa mlijekom).Kada je mlijeko uskuhalo dobro sve skupa izmješajte najbolje mikserom da se ne stvore grudvice.
Vruću kremu prekrijte folijom da se ne stvori korica.
kada se krema ohladila dodajte joj izrađeni maslac i sve skupa dobro povežite
3.
Na ohlađenio biskvit namažite hladnu kremu
4.
Zatim kremu premažite sa dvije šlag pijene,može i slatko vrhnje po želji,nekako mi bolje leži šlag pijena malkicu je prozračnija.
5.
Kolač ukrasite listićima jabuke i mrvicama badema i dobro dobro ohladite.Ove ukrasne jabukice premažite limunovim sokom da ne potamne
6.
Bella biondina

Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info

Nema komentara:

Objavi komentar