Sastojci
Biskvit
– 4 jaja
– 4 žlice šećera
– 1,5 žlica brašna
– 1,5 žlica kakaa u prahu
– 50g lješnjaka (mljeveni)
– 4 žlice šećera
– 1,5 žlica brašna
– 1,5 žlica kakaa u prahu
– 50g lješnjaka (mljeveni)
Krema
– 7dl mlijeka
– 2 pudinga nugat
– 3 žlice šećera
– 2 reda čokolade za kuhanje
– 100g margarina
– 2 pudinga nugat
– 3 žlice šećera
– 2 reda čokolade za kuhanje
– 100g margarina
Dodatak
– petit keks
Ukrašavanje
– 3dl slatkog vrhnja
– čokolada u prahu
– čokolada u prahu
Priprema
Za biskvit potrebno odvojit žumanjke od bjelanjaka. Miksat posebno žumanjke i šećer, posebno bjelanjke. Nakon toga sjedinit i dodavat brašno kakao te lješnjake.
Stavit peć u zagrijanu pećnicu na 180°C otprilike 15ak minuta.
Možete izbacit lješnjake, ja sam imala malo pa ih iskoristila.
Za kremu skuhat 2 pudinga u mlijeku i šećeru, u vruć puding dodat margarin i čokoladu za kuhanje.
Ohlađen biskvit poprskati toplim mlijekom u koji sam isto dodala malo kakaa. Na biskvit slagat polovicu kreme, petit keks, druga polovica kreme.
Stavit da se malo ohladi pa tek onda ukrasit šlagom. Petit keks nije bilo potrebno umakat u mlijeko jer sam stavljala vruću kremu na njega.
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar