utorak, 3. svibnja 2016.

Za ljubitelje starinskih kolaca, sa malim izmjenama: JABUKOVAČA



Sastojci
– 270g Jufke (malo pakiranje)
– 4 Srednje jabuke
– 1 Casa jogurta
– 1 Casa griza
– 2 Jaja
– 1/2 Praska za pecivo
– 1/2 Case ulja
– 2 Vanilin secera
– Cimeta
Agda
– 3 i pol Soljica vode
– 5 soljica secera
Priprema
Case su od kupovnog jogurta.
Soljice su male za kafu.
Mjera je za malu tepsiju ca 25×35
Za porodicne kolicine mozete raditi odmah duplu mjeru. (30×40 tepsije itd)
Pripremiti fil za kore, od jogurta,jaja,griza,vanilin secera, praska za pecivo. Izrendati jabuke i dodati cimeta po zelji.
U namascenu tepsiju redati prvu koru, prelijevamo sa par kasika fila, tako drugu i trecu. Na cetvrtu koru stavljamo fil od jabuka i sipamo sjeckanih oraha po zelji. Tako postupamo dok ne potrosimo materijal.
Peci na 180 stepeni 25-30 min. (Odnosno dok ne porumeni, zavisno od svake pecnice je razlicito vrijeme pecenja)
Zaliti hladnom agdom koju smo prethodno pripremili.
Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar