Sastojci
Biskvit
– 4 jaja
– 10 dkg šećera
– 20 dkg margarina
– 10 dkg čokolade za kuhanje
– 4 žlice brašna
– 1 prašak za pecivo
– 10 dkg šećera
– 20 dkg margarina
– 10 dkg čokolade za kuhanje
– 4 žlice brašna
– 1 prašak za pecivo
Krema
– 0,5 l slatkog vrhnja
– 20 dkg čokolade za kuhanje
– 1 žlica šećera
– 20 dkg čokolade za kuhanje
– 1 žlica šećera
Priprema
Izrada biskvita:
Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka (bijelanjke umiješati polagano, ne mikserom).
Peći (u tepsiji cca 20x35cm) na 180°C oko 20 min… ovisi od pećnice… provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
Izrada kreme:
Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.
Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mijesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom.
Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temp. a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema…
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar