utorak, 17. svibnja 2016.

Sočna čokoladna torta



Sastojci
Biskvit:
sastojci za 1 koru, a trebaju 3
– 3 jaja
– 5 žlica šećera
– 3 žlice brašna
– 3 žlice ulja
– 3 žlice mlijeka
– 3 žlice kakaa
– 1/2 praška za pecivo
Preljev za sve 3 kore:
– 300 ml mlijeka
– 3 žlice šećera
– 3 žlice kraš ekspresa
ILI
– 200 ml čokoladnog mlijeka za svaku koru
Krema:
– 300 g čokolade za kuhanje
– 300 g mliječne čokolade
– 500 ml slatkog vrhnja
Priprema
Biskvit:
Pjenasto izmutiti jaja sa šećerom, pa dodati i ostale sastojke (brašno, kakao i prašak za pecivo skupa prosijati).
Kore peći 15 minuta na 200”C i ohladiti. Ohlađene preliti preljevom i pustiti da ga upiju.
Ispeći ukupno 3 kore.
Krema:
Izlomiti čokoladu, preliti vrhnjem i zagrijavati na laganoj vatri stalno miješajući dok se čokolada ne otopi. Ne smije provreti.
Jednu koru stegnuti obručem, preliti trećinom tople, tekuće kreme i tako sve 3 kore.
Spremiti u hladnjak da se krema stegne, najbolje preko noći.
Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar