utorak, 3. svibnja 2016.

Šampita




Sastojci
TIJESTO
– 11 žumanaca
– 11 kašika ulja
– 11 kašika šećera
– 11 kašika mlijeka
– 11 kašika brašna
– ½ kašike praka za pecivo
– 1 limun korica
PJENA
– 11 bjelanaca
AGDA
– 22 kašike šećera
– 11 kašika voda
– ½ limuna kriške
Način pripreme
Skuhajte šećer i vodu u agdu.
Dodajte malo limuna i ostavite da se prohladi.
Odvojite bjelancad od žumanaca i žumanca umutite sa šećerom, uljem, mlijekom.
Dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i koricu limuna.
Umutite bjelanca pa im polako počnite dodavati agdu.
Tijesto ispecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 15-ak minuta pa ostavite da se prohladi.
Premažite umućenim bjelancima i ostavite da se ohladi.
Izvor: domacica.com

Nema komentara:

Objavi komentar