subota, 7. svibnja 2016.

PREKRASNA KARAMEL TORTA



Sastojci
Za biskvit:
– 8 jaja
– 25 dag šećera
– 5 žlica brašna
– 3 žlice mrvica (krušnih)
– 15 dag mljevenih oraha
– 1 prašak za pecivo
– 1-2 naranče
Za kremu
– 30 dkg šećera
– 1 l mlijeka
– 7-8 žlica gustina
– 1 maslac ili margarin
– 15 dag mljevenih oraha
Priprema
Biskvit: Bjelanjke odvojiti od žumanjaka, a od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer miksati, zatim dodati brašno, mrvice, mljevene orahe i prašak za pecivo.
Na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Sve izmiješati te izliti u namašćeni kalup za pečenje.
Peći 30-ak minuta na 180°C
Kada se ohladi prerezati biskvit na 3 dijela i svaki dio politi sokom od naranče.
Krema: Šećer otopiti tj. karamelizirati. Od mlijeka odvojiti 1-2 dl te pomiješati sa gustinom, a ostatak uliti u karamelizirani šećer.
Kada mlijeko prokuha dodati mješavinu s gustinom te miješati (kuhati) dok se ne zgusne. Kremu ohladiti te onda umiješati omekšali maslac ili margarin i mljevene orahe.
Biskvit premazati kremom i posuti mljevenim orasima. Ukrasite po želji. Prije služenja ohladiti tortu.
Izvor: Coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar