Sastojci
– 220 g. brasna
– 120 g. margarina (sobne temperature)
– 100 g. secera
– 1 kesica praha za puding od vanilije
– 2 zumanceta
– 2 kasike mleka
– 120 g. margarina (sobne temperature)
– 100 g. secera
– 1 kesica praha za puding od vanilije
– 2 zumanceta
– 2 kasike mleka
Za posipanje i dekoraciju:
– 3 kasike secera u prahu
– 1 kesica vanilin secera.
– 1 kesica vanilin secera.
Priprema
Brasno stavite u posudu za mucenje,dodajte ostale sastojke i mikserom(nastavcima za testo)zamesite testo.
Testo ce vam biti neverovatno zute boje zbog pudinga i fino i pogodno valjanje.
Od testa oblikujte valjak debljine 2 cm.
Seci komade debljine 1 cm.
Dva pleha od rerne oblozite sa papirom za pecenje.
Rernu zagrejte na 180 °C.
Oblikujte male roščiće i slazite ih u pripremljen pleh praveci razmaka.
Pecite ih 12 min.
Pecene ostavite da se malo prohlade u plehu u kome su se pekle a zatim ih pospite sa secerom i van.secerom(koji ste predhodno pomesali i prosejali).
Keksice spremite u limenu kutiju,…
Izvor: domacica.com
Nema komentara:
Objavi komentar