Potrebno:
35 dag mljevenog pettit keksa
20 dag mljevenih oraha
25 dag margarina
20 dag šećera
veća kutija piškota
35 dag mljevenog pettit keksa
20 dag mljevenih oraha
25 dag margarina
20 dag šećera
veća kutija piškota
Za kremu:
2 pudinga od vanilije
2 žlice brašna
2 žlice gustina
10 žlica šećera
1 l mlijeka
25 dag margarina
6 banana
I još: 1/2 l vrhnja za šlag (može i biljno, Hulala, Hole…), nekoliko cijelih komada keksa, jestive boje, komad oblatne…
2 pudinga od vanilije
2 žlice brašna
2 žlice gustina
10 žlica šećera
1 l mlijeka
25 dag margarina
6 banana
I još: 1/2 l vrhnja za šlag (može i biljno, Hulala, Hole…), nekoliko cijelih komada keksa, jestive boje, komad oblatne…
Priprema:
Prvo pomiješati u posudi orahe, kekse, šećer i otopljeni margarin. Smjesu staviti u hladnjak da se malo stisne ali da ne bude pretvrda. Kada se ohladi i stisne, podijeliti na dva dijela pa jedan dio utisnuti rukom u kalup za tortu, a drugi dio rasporediti također u kalup za tortu ali preko folije kako biste taj dio lakše prenijeli na vrh torte kasnije.
Prvo pomiješati u posudi orahe, kekse, šećer i otopljeni margarin. Smjesu staviti u hladnjak da se malo stisne ali da ne bude pretvrda. Kada se ohladi i stisne, podijeliti na dva dijela pa jedan dio utisnuti rukom u kalup za tortu, a drugi dio rasporediti također u kalup za tortu ali preko folije kako biste taj dio lakše prenijeli na vrh torte kasnije.
Za kremu pomiješati puding sa šećerom, brašnom i gustinom i jednim dijelom mlijeka pa skuhati sve skupa u preostalom mlijeku. U hladno dodati izrađen margarin.
Na utisnuti dio s keksima namazati četvrtinu kreme, preko kreme piškote namočene u mlijeko, opet dio kreme, zatim banane izrezane na kolutiće, pa opet krema, zatim opet red piškota pa zadnji dio kreme i na vrh staviti onaj dio s keksima koji ste prethodno utisnuli u obliku kalupa na foliju. Sve skupa dobro rashladiti, najbolje preko noći, maknuti obruč kalupa, premazati tortu šlagom i ukrasiti po želji.
Na utisnuti dio s keksima namazati četvrtinu kreme, preko kreme piškote namočene u mlijeko, opet dio kreme, zatim banane izrezane na kolutiće, pa opet krema, zatim opet red piškota pa zadnji dio kreme i na vrh staviti onaj dio s keksima koji ste prethodno utisnuli u obliku kalupa na foliju. Sve skupa dobro rashladiti, najbolje preko noći, maknuti obruč kalupa, premazati tortu šlagom i ukrasiti po želji.
Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info
Nema komentara:
Objavi komentar