300ml slatkog vrhnja za kuhanje
250gr bijele čokolade za kuhanje (ili neke druge čvršće)
2 velike žlice kokosa
250gr bijele čokolade za kuhanje (ili neke druge čvršće)
2 velike žlice kokosa
Priprema
1.
PODLOGA:
240gr plazma keksa (petit keksa) natrgati na komade te malo po malo dodavati u blender i samljeti u mrvice. Ako nemate blender, onda ručno –stiskanjem oklagijom po keksima dok se u potpunosti ne smrve. Smrljvene plazma kekse staviti u posudu, dodati im 150gr maslaca narezanog na listiće te prstima trljati maslac sa mrvicama dok se ne spoje.Trljati tako sve dok se ne sjedini. Probajte stisnuti rukom o posudu i vidjet ćete da li je masa spojena i kompaktna. U slučaju da nije, jer mora biti tako da kada ju izravnaš se lako razvalači, onda dodajte jednu veliku žlicu soka od limuna. Meni se znalo tako dogoditi dok sam radila po drugim receptima, ne znam o čemu ovisi,ali onda sam dodala malo sokića od limuna, pa vam preporučam. Ako je, uzeti okrugli kalup i staviti ga na stalak za torte ili na što ste već zamislili da ćete staviti tortu, posipajte malo kokosovog brašna unutar kalupa te počnite stavljat masu podloge unutar i stiskati sve dok se sve ne sjedini i ne bude sav prostor popunjen i čim ravniji. Moj kalup je bio 26cm.
2.
KREMA 1:
500ml mlijeka podijelite u dva dijela, prvu polovicu nalijte u posudu te stavite 3 žlice šećera unutra i prašak pudinga iz vrećice i sve skupa pomiješajte da nema grudica, drugi dio mlijeka ulijte u lonac za kuhanje. Kada mlijeko u loncu za kuhanje zakipi dodajte mu ostatak mlijeka sa pudingom i šećerom te skuhajte puding. Kada ste skuhali puding, odložite ga s vatre te mu dodajte 50gr maslaca i 4 velike žlice kokosovog brašna.
Zatim ostavite tako sastrane da se prvo malo ohladi na sobnoj temperaturi, a nakon toga prelijte preko podloge u kalupu i stavite sve skupa u hladnjak na hlađenje.
3.
KREMA 2:
Uzmite dva lonca za kuhanje koja su vam kompatibilna za kuhanje Ganache kreme na pari. U jednog ulijte malo vode, a drugi-manji stavite na njeg te ulijte 300ml slatkog vrhnja za kuhanje i natrgajte 250gr bijele čokolade za kuhanje (ili neke druge čvršće). Tako kuhajte i mješajte sve dok se sva čokolada ne otopi.
Odložite sastrane te umješajte dvije velike žlice kokosovog brašna. I odmah prelijte preko prve kreme i vratite sve skupa natrag u hladnjak.
1.
PODLOGA:
240gr plazma keksa (petit keksa) natrgati na komade te malo po malo dodavati u blender i samljeti u mrvice. Ako nemate blender, onda ručno –stiskanjem oklagijom po keksima dok se u potpunosti ne smrve. Smrljvene plazma kekse staviti u posudu, dodati im 150gr maslaca narezanog na listiće te prstima trljati maslac sa mrvicama dok se ne spoje.Trljati tako sve dok se ne sjedini. Probajte stisnuti rukom o posudu i vidjet ćete da li je masa spojena i kompaktna. U slučaju da nije, jer mora biti tako da kada ju izravnaš se lako razvalači, onda dodajte jednu veliku žlicu soka od limuna. Meni se znalo tako dogoditi dok sam radila po drugim receptima, ne znam o čemu ovisi,ali onda sam dodala malo sokića od limuna, pa vam preporučam. Ako je, uzeti okrugli kalup i staviti ga na stalak za torte ili na što ste već zamislili da ćete staviti tortu, posipajte malo kokosovog brašna unutar kalupa te počnite stavljat masu podloge unutar i stiskati sve dok se sve ne sjedini i ne bude sav prostor popunjen i čim ravniji. Moj kalup je bio 26cm.
2.
KREMA 1:
500ml mlijeka podijelite u dva dijela, prvu polovicu nalijte u posudu te stavite 3 žlice šećera unutra i prašak pudinga iz vrećice i sve skupa pomiješajte da nema grudica, drugi dio mlijeka ulijte u lonac za kuhanje. Kada mlijeko u loncu za kuhanje zakipi dodajte mu ostatak mlijeka sa pudingom i šećerom te skuhajte puding. Kada ste skuhali puding, odložite ga s vatre te mu dodajte 50gr maslaca i 4 velike žlice kokosovog brašna.
Zatim ostavite tako sastrane da se prvo malo ohladi na sobnoj temperaturi, a nakon toga prelijte preko podloge u kalupu i stavite sve skupa u hladnjak na hlađenje.
3.
KREMA 2:
Uzmite dva lonca za kuhanje koja su vam kompatibilna za kuhanje Ganache kreme na pari. U jednog ulijte malo vode, a drugi-manji stavite na njeg te ulijte 300ml slatkog vrhnja za kuhanje i natrgajte 250gr bijele čokolade za kuhanje (ili neke druge čvršće). Tako kuhajte i mješajte sve dok se sva čokolada ne otopi.
Odložite sastrane te umješajte dvije velike žlice kokosovog brašna. I odmah prelijte preko prve kreme i vratite sve skupa natrag u hladnjak.
P.S-Najbolje je da tortu napravite dan prije da sve fino odstoji u hladnjaku čim duže
4.
NAPOMENA 1: Torta nije visoka, ako želite dobiti višu-ili koristite manji kalup ili poduplajte sastojke.
NAPOMENA 2: Ako smatrate da vam je to previše kokosa i niste toliko kokosoljubac kao ja, možete ga staviti u samo jednu kremu, međutim, ako ćete ga izostaviti iz prve kreme onda vam preporučam da smanjite količinu mlijeka prilikom kuhanja pudinga kako bi vam ispala krema gušća i tvrđa (kod mene je to uradio kokos).
4.
NAPOMENA 1: Torta nije visoka, ako želite dobiti višu-ili koristite manji kalup ili poduplajte sastojke.
NAPOMENA 2: Ako smatrate da vam je to previše kokosa i niste toliko kokosoljubac kao ja, možete ga staviti u samo jednu kremu, međutim, ako ćete ga izostaviti iz prve kreme onda vam preporučam da smanjite količinu mlijeka prilikom kuhanja pudinga kako bi vam ispala krema gušća i tvrđa (kod mene je to uradio kokos).
5.
Uživajte!
Uživajte!
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar