Sastojci
Bijela kora
9 bjelanjaka
30 dkg šećera
1 velika žlica jabučnog octa
Krema
9 žutanjaka
4 velike žlice šećera
4 velike žlice oštrog brašna
2,5 dcl mlijeka
3 vrećice vanilin šećera
1 margarin
Ostalo
0,5 l hole(vrhnje za šlag)
banane
jagode
kivi
malo limunovog soka
Priprema
1.
Bijela kora:
Istući čvrst snijeg, dodavati postepeno šećer i ocat. Peći u velikom protvanu u kojeg smo stavili papir za pečenje 1 sat na 150 stupnjeva (vrijeme sušenja ovisi o jačini pećnice;u originalu je sat vremena,no moja pećnica je dosta jaka tako da ja kore sušim najviše 45 minuta). Ohlađenu koru prerezati na 3 dijela po dužini.
Bijela kora
9 bjelanjaka
30 dkg šećera
1 velika žlica jabučnog octa
Krema
9 žutanjaka
4 velike žlice šećera
4 velike žlice oštrog brašna
2,5 dcl mlijeka
3 vrećice vanilin šećera
1 margarin
Ostalo
0,5 l hole(vrhnje za šlag)
banane
jagode
kivi
malo limunovog soka
Priprema
1.
Bijela kora:
Istući čvrst snijeg, dodavati postepeno šećer i ocat. Peći u velikom protvanu u kojeg smo stavili papir za pečenje 1 sat na 150 stupnjeva (vrijeme sušenja ovisi o jačini pećnice;u originalu je sat vremena,no moja pećnica je dosta jaka tako da ja kore sušim najviše 45 minuta). Ohlađenu koru prerezati na 3 dijela po dužini.
2.
Krema:
Žutanjke miksati sa šećerom i vanilin šećerom, dodati brašno i mlijeko. Smjesu lagano kuhati sve dok se ne zgusne. Kad je kuhano staviti da se ohladi.
U ohlađenu smjesu dodati margarin i izmiksati.
3.
Slaganje: kora, krema, narezano voće(na banane staviti malo limunovog soka da ne potamne),na tanko šlag—tako u 3 sloja. Na kraju cijeli kolač premazati ostatkom šlaga sa svih strana.
Krema:
Žutanjke miksati sa šećerom i vanilin šećerom, dodati brašno i mlijeko. Smjesu lagano kuhati sve dok se ne zgusne. Kad je kuhano staviti da se ohladi.
U ohlađenu smjesu dodati margarin i izmiksati.
3.
Slaganje: kora, krema, narezano voće(na banane staviti malo limunovog soka da ne potamne),na tanko šlag—tako u 3 sloja. Na kraju cijeli kolač premazati ostatkom šlaga sa svih strana.
Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info
Nema komentara:
Objavi komentar