ponedjeljak, 6. lipnja 2016.

KOLAČ SA JAGODAMA BOLJI NEĆETE PROBATI



Sastojci
Za koru:
5 belanaca
5 kašika šećera
2 kašike brašna
100 g kokos brašna
1 kašičica praška za pecivo
3 dl mleka
Voćni fil:
500 g jagoda
200 g šećera
2 kesice pudinga od jagode
250 ml vode
Žuti fil:
500 ml mleka
5 kašika gustina
5 žumanaca
2 kesice vanilin šećera
7 kašika šećera
200 g maslaca
100 g šećera u prahu
I još:
200 g šlaga
3 dl mleka
1 kašika šećera
Priprema
1
Belanca umutiti u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Zatim, varjačom, umešati brašno, kokos brašno i prašak za pecivo. Pleh veličine 22×33 cm podmazati sa malo ulja i posuti sa malo brašna. Sipati pripremljenu smesu, poravnati i ubaciti u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Peći petnaestak minuta. Vrelu koru preliti hladnim mlekom. Ostaviti sa strane da se hladi i upije mleko.
2Jagode blago usitniti blenderom, pa pomešati sa šećerom i staviti da se kuva pet minuta. Puding i kašiku šećera razmutiti sa malo vode, a ostatak vode sipati u jagode. Kada provri sipati razmućeni puding i sve vreme mešajući, kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko kore i ostaviti da se dobro stegne i ohladi.
3
Žumanca, gustin, vanilin šećer i šećer razmutiti sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da prokuva. Zatim u provrelo mleko zakuvati razmućena žumanca i uz neprekidno mešanje kuvati dok se ne zgusne. Potpuno ohladiti. Maslac penasto umutiti sa šećerom u prahu, pa mu dodavati kašiku po kašiku fila, neprekidno muteći. Sipati preko prethodne smese. Umutiti šlag i premazati preko kolača. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi do posluženja.

Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info

Nema komentara:

Objavi komentar