petak, 3. lipnja 2016.

Brza, nepečena torta



Donji sloj:
600 gr suvog keksa
250 gr margarina
200 gr šećera
50 gr kakaoa
200 gr oraha
250 ml vode
1 kašika ekstrakta ruma
Beli deo:
500 gr krem sira
50 gr šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
200 gr bele čokolade
50 gr margarina
Glazura:
200 ml slatke pavlake
150 gr tamne čokolade
Priprema:
Keks izlomiti u veću činiju. Dodati mu mlevene orahe.
Na vatru staviti vodu, šećer, kakao.
Kad se šećer otopio i provrilo skloniti sa vatre i dodati iseckan margarin i ekstrakt ruma pa mešati da se margarin otopi.
Ovom masom prelivi keks i orahe i dobro promešati, da se sve sjedini.
U kalup prečnika 23 cm istresti keks i orahe i utapkati rukom.
Na paru staviti belu čokoladu i margarin da se otope i sjeine pa ostaviti da se ohlade.
Ulupati krem sir sa šećerom u prahu. Posebno umutiti slatku apvlaku pa je sjediniti sa sirom.
Dodati im otopljenu i ohladjenu belu čokoladu i sve promešati da se sve sjedini.
Istresti celu masu preko keks dela i poravnati.
Ostaviti u frižider da se sve stegne.
Staviti čokoladu i slatku apvlaku da se otope zajedno i sjedine.
Mešajte dok se sve ne sjedini.
Preliti čokoladom preko belog dela i ostaviti još u frižider da se čokolada stegne.
Posle samo skinuti obluč.
Prijatno.

Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info

Nema komentara:

Objavi komentar