SASTOJCI
BISKVIT
– 4 jaja
– 200 g šećera
– 1 dcl ulja
– 1 dcl vruće vode
– 250 g brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 i pol žlica kakaa
– 200 g šećera
– 1 dcl ulja
– 1 dcl vruće vode
– 250 g brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 i pol žlica kakaa
KREMA
– 1 puding s okusom vanilije
– 350 ml mlijeka
– 100 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 200 g maslaca
– 100 g kokosovog brašna
– 350 ml mlijeka
– 100 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 200 g maslaca
– 100 g kokosovog brašna
GLAZURA
– 100 g čokolade za kuhanje
– 3 žlice ulja
– 3 žlice ulja
PRIPREMA:
BISKVIT:
Odvojite žutanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrt snijeg.
Žutanjcima dodajte šećer i tucite dok ne postane svijetlo i pjenasto.
Dodajte ulje i vodu, te dobro promiješajte.
Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, te ga dodajte u smjesu jaja i šećera i miješajte do se ne sjedini.
Umiješajte snijeg od bjelanjaca i smjesu podjelite na dva dijela, te u jedan dio dodajte kakao.
Ispecite dva biskvita, svaki posebno, u velikom plehu (od pećnice). Pecite ih na 180 stupnjeva 10-15 min.
Manjim okruglim kalupom ili čašom iz oba bikvita izrežite krugove (najbolje dok su biskviti još vrući).
KREMA
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka, te ga ukuhajte u ostatak mlijeka.
Puding ohladite, a zatim mu dodajte izrađeni maslac, te dobro izmiješajte električnim mikserom.
Postupak filanja
Na tamni krug od biskvita stavite žličicu kreme, razmažite i poklopite žutim krugom (ne štedite na kremi, ima je čak i previše).
Tako dobivenu “torticu” premažite kremom i sastrane (obod), te uvaljajte u kokosovo brašno.
GLAZURA:
Na pari otopite čokoladu uz dodatak ulja i pričekajte koji trenutak da se samo malo ohladi.
Uz pomoć čajne žličice, vrh svake “tortice” pažljivo premažite glazurom i stavite u hladnjak na sat-dva prije posluživanja.
Posluživanje:
Kao što rekoh, recept nije puno drugačiji od drugih, ali ipak je. Najveća razlika je dvobojni biskvit, koji ne samo da kolaču daje poseban okus, već i izgleda jako lijepo i dekorativno. Kako to izgleda u presjeku, možete vidjeti ovdje.
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar