utorak, 3. svibnja 2016.

Pustinjska oluja



Sastojci

– 7 jaja
– 14 kašika šećera
– 200 gr kokosovog brašna
– 250 gr margarina
– 100 gr čokolade za kuhanje
– 2 šlag kreme od vanilije

Priprema

KORA
– Sedam bjelanaca pjenasto umutiti u posudi, zatim dodati sedam kašika šećera. Kada ste sve to dobro umutili, u smjesu dodajte 200 gr kokosa te sjediniti. Dobivenu smjesu izliti u posudu za pečenje koju ste prethodno pouljili i peći na mlakoj temperaturi oko 15 min.
FIL
– U posudi staviti sedam žumanaca i sedam kašika šećera i dobro ih izmutiti. Zatim dodati margarin i dobro sjediniti.
– Čokoladu za kuhanje od 100 gr. rastopiti (ja je topim sa 2/3 kašike ulja), zatim ohladiti i dodati prethodnoj smjesi i sve sjediniti.
KREMA
– Umutiti dvije šlag kreme od vanilije
– Kada se kora ohladi, na nju staviti cijeli fil, a preko fila kremu od vanilije. Kolač je najbolje odmah isjeći na kocke.
– Kolač staviti u frižider na 2/3 sata i onda je spreman za posluživanje.
Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar