Sastojci
Biskvit:
– 6 bjelanjaka
– 10 dag šećera
– 10 dag kokosa
– 1 žlica brašna
– 1 žlca octa
– 10 dag šećera
– 10 dag kokosa
– 1 žlica brašna
– 1 žlca octa
Krema:
– 6 žutanjka
– 10 dag šećera
– 20 dag margarina
– 30 dag čokolade s rižom
– 400 ml slatkog vrhnja
– 10 dag šećera
– 20 dag margarina
– 30 dag čokolade s rižom
– 400 ml slatkog vrhnja
Priprema
Pripremamo biskvit na način da istučemo bjelanjke sa šećerom. Dodajemo kokos, brašno, ocat i lagano izmiješamo mikserom.
Smjesu ulijemo u tepsiju obloženu pek papirom i pečemo na 180° 15-tak minuta.
Žutanjke sa šećerom miksamo na pari. Kad se dovoljno zgusne dodajemo margarin i miješamo mikserom.
Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno otopili i dobro promiješamo. (Pošto je to 30 dag čokolade uzmite duboku posudu i čokoladu kidajte prstima na što sitnije komade – ona se neće otopiti da bude tekuća nego će omekšati jer je s rižom.)
Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno otopili i dobro promiješamo. (Pošto je to 30 dag čokolade uzmite duboku posudu i čokoladu kidajte prstima na što sitnije komade – ona se neće otopiti da bude tekuća nego će omekšati jer je s rižom.)
Na ohlađeni biskvit mažemo kremu, a na kremu šlag.
Etogac! Kolač ostavimo preko noći na hladnome i režemo.
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar