srijeda, 4. svibnja 2016.

NEPEČENA STRAĆATELA TORTA – lagana i finog ukusa…



Sastojci
Podloga:
– 450gr mlevene plazme
– 40gr čokolade u prahu
– 150gr margarina ili maslaca
– 120gr mleka
– 50gr mlevenog lešnika
Fil:
– 500ml jogurta
– 500ml slatke pavlake
– 100gr šećera
– 20gr želatina+10 kašika vode
– 20gr vanil šećera
– 200gr crne čokolade
Ganaš glazura:
– 200 ml slatke pavlake
– 200gr čokolade
Priprema
Podloga:
Maslac otopiti, i sjediniti sa plazmom, čokoladom u prahu, mlekom i mlevenim lešnikom. Dobro izraditi i staviti u kalup od 28 cm (ova količina je taman za taj kalup)
Fil
Dobro umutiti slatku pavlaku sa šećerom i ostaviti je sa strane.
Izrendati na krupno crnu čokoladu.
Želatin i vodu pomešati i otopiti na tihoj vatri (ili u mikrotalasnoj na 30s).
Zatim, želatin dodati u jogurt, promešati i odmah sjediniti mikserom sa umućenom pavlakom i izrendanom čokoladom.
Preliti preko podloge i sve lepo izravnati. Ostaviti u frižider dok glazura ne bude gotova.
Ganaš glazura:
Slatku pavlaku polako zagrejati (ali da ne provri) i dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi i dobro sjedini sa pavlakom (najbolje je mešati sa žicom).
Preliti preko torte i ostaviti na hladnom da se dobro stegne.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar