četvrtak, 19. svibnja 2016.

Napolitanka torta



Sastojci
KORICA
– 8 belanaca,
– 8 kašika šećera,
– 10 kašika mlevenih oraha
– 2 kašike brašna.
FIL
– 8 zumanaca
– 8 kasika secera
– 4 pudinga vanila
– 1 litra i 300 ml mleka
– 250 gr margarina
– 250 gr secera u prahu
– 300 gr napolitanki od lesnika
– 150 gr cokolade
DEKORACIJA
– 2-3 slaga ili slatka pavlaka
Način pripreme
Umutiti mikserom belanca sa šećerom, dodati orahe i brašno, sve lagano izmešati sa varjačom,testo istresti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju dimenzije 30*28 cm(MOZETE I MALO MANJU,VI PRILAGODITE VAMA), ispeći koru. Peci koru na 180 C.
FIL:
Umutiti 8 žumanaca sa 8 kašika šećera. U tu masu dodati 4 kesice pudinga od vanile, promešati mikserom da se sjedini i ne budu grudvice(AKO VAM BUDE JAKO GUSTO UZMITE MALO MLEKA OD ONIH 1,300 ml) pa skuvati u 1,300 ml mleka.
Ostaviti da se fil ohladi. Posebno umutiti 250 gr margarina sa 250 gr šećera u prahu. Masu od pudinga i žumanaca sjediniti sa margarinom.
Fil podeliti na dva dela.
U prvi deo dodati 300 gr rendanih napolitanki od lešnika (zamrznuti ih predhodno, onda se lakše rendaju).
U drugi deo dodati 150 gr otopljene čokolade.
FILOVANJE:
– kora
– prvi fil
– drugi fil
– umućeni šlag( 2-3 KESICE ŠLAGA ILI MOZETE UKRASITI SA UMUCENOM SLATKOM PAVLAKOM)

Izvor: www.najbolji-recepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar