četvrtak, 19. svibnja 2016.

Najukusnije domaće KREM BANANICE!



Sastojci
– 700 gr šećera
– 2 dl vode
– 3 želatina
– 1 bočica ekstrakta od banane
– 1 list oblatne
– 100 gr čokolade
– 2-3 kašike ulja
Priprema
U veću posudu staviti 3 želatina i 1dl vode i ostaviti da želatin nabubri. U šerpu sipati šećer i 2 dl vode, kuhati oko 5 minuta, zatim ostaviti da se malo ohladi.
Nabubreo želatin malo izmješati mikserom pa mu dodati prohlađen šećer i nastaviti mutiti 5-7 minuta da se masa počne stezati. Tome dodati ekstrakt od banane.
U odgovarajuću tepsiju staviti 1 list oblatne i na nju istresti masu od želatina, poravnati je i ostaviti da se hladi.
Čokoladu istopiti sa uljem pa je preliti preko kolača. Sjeći na duže štanglice.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar