utorak, 17. svibnja 2016.

Najlon torta sa orasima i mlevenim keksom!



Sastojci:
Za koru:
– 8 belanaca,
– 200 šećera,
– 150 g kokosovog brašna,
– 2 kašike brašna,
– malo praška za pecivo.
Za fil:
– 8 žumanaca,
– 8 kašika šećera,
– 7 kašika brašna,
– 500 ml mleka,
– 375 g margarina,
– 250 g šećera u prahu,
– 200 g mlevenog keksa,
– 100 g čokolade za jelo i kuvanje,
– 8 krem bananica,
– 200 g seckanih oraha,
– 2 kesice šlag kreme od vanile.
Priprema:
Kora:
Umutiti 8 belanaca i 200 g šećera. Dodati 150 g kokosovog brašna, dve kašike brašna i malo praška za pecivo. Peći na umerenoj temperaturi.
Fil:
Najlon torta sa mlevenim keksom, orasima i cokoladom . Umutiti 8 žumanaca sa 8 kašika šećera i 7 kašika brašna.
Prethodno pripremljenu masu dodati u 500 ml mleka koje vri. Posebno umutiti 375 g margarina  i 250 g šećera u prahu.
Masu izjednačiti i podeliti na 3 jednaka dela. U prvi deo dodati 200 g mlevenog keksa i 100 g otopljene čokolade. U drugi deo dodati 8 seckanih krem bananica.
U treći deo 200 g seckanig oraha. Filovati: kora, prvi fil, drugi fil pa treći fil. Odozgo ukrasiti šlagom.
Napomena: Možda je bolje koru podeliti na dva dela pa filovati: kora 1, fil 1, kora 2, fil 2 pa fil 3.
Izvor: www.najbolji-recepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar