Sastojci:
– 9 žlica vode
– 20 dkg šećera
– 15 dkg mljevenih oraha, bademe ili lješnjake
– 25 dkg mljevenih Petit Beurre keksi
– 17 dkg maslaca
– 10 dkg čokolade za kuhanje
– malo ruma
– 20 dkg šećera
– 15 dkg mljevenih oraha, bademe ili lješnjake
– 25 dkg mljevenih Petit Beurre keksi
– 17 dkg maslaca
– 10 dkg čokolade za kuhanje
– malo ruma
Za glazuru:
– 10 dkg čokolade za kuhanje
– malo ulja
– malo ulja
Priprema:
U lonac dodajte vodu i šećer i zagrijte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi.
Dodajte maslac, maknite s vatre i miješajte dok se ne otopi.
Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i kekse te miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.
Dobivenu masu podijelite na dva jednaka dijela.
Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase, a u drugi stavite malo ruma.
Na tacnu ili pladanj stavite masni papir za pečenje te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadar te gornji dio i rubove zagladite nožem.
Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto.
Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja te prelijte bajaderu.
Bajaderu ostavite u hladnjaku da se stisne te je idući dan narežite na kockice veličine po želji.
Izvor: Dnevnik.hr
Nema komentara:
Objavi komentar