subota, 7. svibnja 2016.

MILKA TORTA



Sastojci
Kore:
– 15 belanaca
– 15 kašika šećera
– 15 kašika mlevenih lešnika
– 15 kašika mlevena plazma keksa
– 1 kesica praška za pecivo
Fil:
– 15 žumanaca
– 15 kašika šećera
– 2 kesice pudinga od vanile
– 5 kašika gustina
– 1 l mleka
– 250 gr margarina
– 125 gr maslaca
– 100 gr Milka crne čokolade sa lešnikom
– 100 gr Milka bele čokolade
– 2 kesice šlaga
Za ukrašavanje:
– 200 gr šlaga
Priprema
Kora:
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 5 kašika mlevenog lešnika, 5 kašika mlevene plazme i 1/2 kašičice praška za pecivo. Masu staviti u pleh veličine 25×35, prethodno obložen papirom i peći na 150 stepeni 40 minuta.Ovako ispeći još 2 kore.
Fil:
Umutiti 15 žumanaca sa 15 kašika šećera. dodati 2 pudinga od vanile, 5 kašika gustina i malo mleka od 1 litra.
Preostalo mleko od 1 litra staviti da se kuva, dodati smesu od žumanaca i kuvati. Kad se skuva i ohladi dodati prethodno umućen margarin i maslac.Fil podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati 100 gr crne krupno rendane Milka čokolade i umućen šlag iz jedne kese. U drugi deo fila dodati 100 gr krupno rendane Milka bele čokolade i umućen šlag iz jedne kese.
Filovati tortu: Kora, tamni fil, svetli fil, kora, tamni fil, svetli fil, kora, tamni fil, svetli fil.
Tortu ukrasiti sa umućenim šlagom. Šlag u prahu umutiti sa 3 dcl gazirane vode.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar