utorak, 17. svibnja 2016.

MAČIJE OČI: Probajte ovu poslasticu, garantujem da će nestati sa tanjira u trenu!




Sastojci
Biskvit
– 5 jaja
– 5 žlica šećera
– 1/2 praška za pecivo
– 1 žlica brašna
– 1 žlica kakaa
Krema
– 3 jaja
– 200 g šećera
– 200 g čokolade za kuhanje
– 150 g maslaca
– malo ruma
I još
– 4 banane (birajte što duže i ravnije)
Priprema
Priprema biskvita:
Odvojite žumanjke i bjelanjke, te bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Žumanjke dobro izradite sa šećerom. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, te ih dodajte smjesi žumanjaka i dobro pomiješajte da se svi sastojci sjedine. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Prebacite u veliki pleh (onaj od pećnice) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva oko 15 min. Pečeni biskvit izvadite iz pleha, odstranite papir i još topao zarolajte, te ostavite da se ohladi.
Priprema kreme:
Jaja i šećer pjenasto umutite i kuhajte na pari uz stalno miješanje dok se šećer potpuno ne otopi.
Zatim dodajte usitnjenu čokoladu i kuhajte uz stalno miješanje dok se čokolada fino ne rastopi i ne sjedini. Kremu nemojte kuhati predugo da ne bi ispala pretamna. Dovoljno je 10 – 15 min.
U toplu kremu dodajte malo ruma, promiješajte i ostavite da se ohladi. 5. U ohlađenu kremu dodajte pjenaste izmješani margarin, te sve zajedno dobro izmiksajte.
Biskvit izravnajte i na njega razmažite polovicu kreme. Bananama odrežite krajeve. Dvije cijele banane složite jednu iza druge na jedan rub biskvita, a druge dvije na isti način stavite na suprotni rub biskvita.
Biskvit polako i pažljivo zarolajte s jedne i druge strane prema sredini.
Roladu zatim preokrenite tako da rubovi biskvita budu s donje strane. Roladu premažite ostatkom kreme, te ukrasite…
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar