subota, 7. svibnja 2016.

KREMASTI ČOKO UŽITAK



Sastojci
Kora:
– 6 bijelanca
– 6 kasika secera
– 3 kasike brasna
– 3 kasike nutele
– 200gr mljevenih pecenih oraha ili ljesnika
– malo cokoladnog mlijeka za natapanje kore
Fil:
– 700ml mlijeka
– 2 vanil secera
– 10 kasika secera
– 6 zumanaca
– 2 puding vanila
– 250gr margarina
– 100gr bijele cokolade
– 100gr crne cokolade sa kremom ljesnika
– 2 kasike nutele
– kesica zelatina
– 4 kesice slag pijene
Priprema
Ubutati bijelanca u cvrst snijeg sa secerom,dodati ostale sastojke i peci u zagrejanoj pecnici na 180 C,dok se ne stvori blaga korica.Ohladiti koru i preliti cokoladnim mlijekom.
Ja nisam imala cokoladno mlijeko pa sam umijesala kasiku nesqvika u malo mlijeka i prelila koru.
Velicina kalupa 28.
Zumanca i puding ubutati,mlijeko,secer i vanil secer staviti da provri,pa umijesati puding i zumanca,skuvati kremu i ostaviti da se ohladi
Ohladjenu kremu podijeliti na dva dijela,u jedan dio dodati 125gr (polA)margarina i otopljenu bijelu cokoladu,dobro izmiksati.
Drugi dio dodati preostalu polovinu margarina,otopljenu crnu cokoladu i nutelu.
Zelatin preliti sa 4 kasike hladne vode i ostaviti 10min da nabubri. Zatim zagrejte zelatin da se otopi i dodajte ravnomjerno u obe kreme,ponovo kratko izmiksati kreme.
Finalni postupak 🙂
Kora,zuta krema-crna krema- ostavite par sati da se filovi stegnu,skinite ivice kalupa i tortu premazite slagom,ukrasite po zelji.
Izvor: timklub.work

Nema komentara:

Objavi komentar