četvrtak, 5. svibnja 2016.

Jugoslavenski kolač



Sastojci
– 20 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 120 ml ulja
– 4 jaja
– 20 dag oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 135 ml vode
– 1 l vode
– 20 dag šećera
– 1 kg jabuka
– 2 pudinga od vanilje
– slatko vrhnje za šlag
Priprema
Žumanke i bjelanjke odvojite.Od bjelanjaka napravite snijeg.Izmiksajte žumanjke sa šećerom,vanilin šećerom,uljem i vodom,pa dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo
Na kraju drvenom kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka.Ispecite biskvit na 180 stupnjeva u većemu plehu obloženom pek papirom(oko 40*30 cm).
Jabuke ogulite i narežite na šnitice pa stavite kuhati sa šećerom i vodom.Ukuhajte puding razmućen u malo vode sa šećerom.
Kuhanu kremu s pudingom i jabukama još vruću izlijte na biskvit.
Kad se kolač ohladi,ukrasite ga šlag pjenom.
Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar