utorak, 17. svibnja 2016.

Jedan od najboljih, starih recepata za torte: SAVRŠENA CHICAGO TORTA!



Sastojci
Za koru :
-10 jaja
-150 g šećera u prahu
-200 g mlevenih oraha
-1 kašika brašna
-100 g izrendane čokolade
-1 kašičica nes kafe ili obične kafe ( nekuvane )
Za fil :
-1/2 čaše vode ( 100 ml )
-150 g šećera
-100 g čokolade
-170 g maslaca
-70 g šećera u prahu
-1 jaje
Za dekoraciju :
-100 g krupno izrendane čokolade
Priprema
Umititi žumanca sa šećerom u prahu, uz lagano mešanje dodavati orahe, brašno, izrendanu čokoladu i kašičicu kafe. Posebno penasto umutiti belanca i dodati prethodnoj smesi.
Sjedinjeni fil sipati u okrugli kalup ( moj je prečnika 26 cm ) i peći oko 45 min na 150 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Kada se ohladi, koncem koru preseći na dva dela.
Fil : 1/2 čaše vode, šećer i čokoladu prokuvati oko 1 minut – do penušanja. Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti maslac, šećer u prahu, pa dodati jaje umućeno na pari. Sjediniti dobijenu smesu sa prethodnom.
Kada se fil i kora ohlade, premazati deblji sloj fila na donju koru,zatim staviti drugu koru i preostalim filom premazati tortu odozgo i sa strane. Dekorisati krupno izrendanom čokoladom.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar