utorak, 23. kolovoza 2016.

Steyrischer Apfelkuchen…



Sastojci
TIJESTO:
600gr. brasna
1 pak. praska za pecivo
200gr. putera
50gr. secera
250ml. mlijeka
malo soli
1 zlicica vanille extrakt
FILL:
1.5 kg. jabuka
100gr. secera
4 zlice soka od limuna
korica od limuna
100gr grozdica
100gr. mljevenih ljesnjaka(ili orasa)
1 zlicica cimeta
PREMAZ ZA TRAKICE:
1 zumanjce
1 zlica vode
150-200gr. dzema od marelice ili drugi
DODAJ U POPIS ZA KUPNJUPriprema
1.
Zamijesite tijesto od brasna,praska za pecivo,omeksalog putera,secera,malo soli,vanille extrakt i mlijeka.Od tijesta napravite kuglu,zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u fridz dok pravite fillung.
2.
Jabuke operite,ogulite i izrendajte.U to dodajte sok od limuna i sitno izrendanu koricu od limuna.Blago ocijedite ali ne skroz.
U to dodajte grozdice,mljevene ljesnjake,secer i cimet.
3.
Odvojite malo tijesta za dekoraciju(oko 150gr) a ostatak razvucite u obliku pleha.
4.
Na tijesto stavite fillung od jabuka.
Odvojeno tijesto za dekoraciju razvucite pa pravite trakice kao na slici.
Razmutite 1 zumanjce i zlicu vode i sa cetkom dobro premazite trakice.
5.
Stavite peci u zagrijanu pecnicu na 200C oko 30 min.
Gotov kolac izvadite is pecnice.
U manju serpicu pogrijte dzem od marelice ili neki drugi a zatim ga premazite sa vrucim dzemom.
Posluživanje
Ima ga jako dosta.Pekla sam ga u plehu 25×38 a vi mozete i u malo vecem ako zelite.Mi volimo malo deblje tijest0 zato sam ga pekla u malo manjem plehu.Recept je iz moje Njemacke kuharice.

Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info

Nema komentara:

Objavi komentar