utorak, 23. kolovoza 2016.

Lagane krem kocke



Sastojci
Za biskvit:
3 cijela jaja + 3 bjelanka
150 g šećera
50 g brašna
30 g kakaoa
Za preljev:
1,5 dl mlijeka
Krema:
3 kom žumanjka
3 vrhom pune žlice gustina
3 dl mlijeka
100g šećera u prahu
80 g maslaca
2 dl slatkog vrhnja
Završni dio:
2 dl slatkog vrhnja
oko 200 g voća po želji
ribana čokoladaPriprema
1.
Izmješati čvrst snijeg od 3 bjelanjka.
2.
Posebno pjenasto izmješati 3 cijela jaja sa šećerom,dodati brašno,kakao i na kraju rukom lagano umiješati žlicu po žlicu čvrstog tučenog snijega od bjelanjaka.Smjesu izliti u manji kalup 25x30cm prethodno namašćen i posut brašnom.Biskvit peći u prethodno zagrijanoj pećnici na nižoj temperaturi 160C oko 44 min.U toku pečenja biskvit će podosta narasti,pečen je onda kada se odvoji od stijenki lima,a biskvit bude potpuno ravan.
3.
Prokuhajte mlijeko i njime prelijte vrući biskvit.Za kremu pomiješati žumanjke i gustin,ukuhati ih u kipuće mlijeko,i kuhati dok ne dobijete gustu kremu.Kremu prohladiti,a posebno pjenasto umiješati maslac sa šećerom u prahu koji dodate u prohlađenu kremu.
4.
Posebno umutite slatko vrhnje,te dodajte 2 dl u kremu lagano ujednačite masu,premažite prohlađeni biskvit kremom,na nju premažite još 2 dl tučenog vrhnja,ukrasite kolač voćem po želji,i naribanom čokoladom te ga dobro rashladite prije služenja.Režite na kocke i uživajte!
Izvor : www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar