utorak, 23. kolovoza 2016.

Bečki minjoni



Sastojci
2 jaja
120 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
100 ml vode
3 žlice Kakaa u prahu Dolcela
75 g maslaca
120 g Oštrog brašna Podravka
300 g marcipana
80 g oguljenih pistacija
300 g Lino lade nougat
Za glazuru:
300 g čokolade za kuhanje
60 g maslacaPriprema
1.
Zakuhajte 100 ml vode, uklonite s vatre pa umiješajte kakao dobro miješajući da ne dobijete grudice. Miješajte dok ne dobijete gustu glatku pastu. Dodajte omekšali maslac i ponovno dobro miješajte do glatke smjese.
2.
Jajima dodajte šećer, vanilin šećer i dobro miješajte pomoću električne miješalice dok se jaja ne zapjene i sav šećer ne rastopi. Lagano usipajte pripremljenu smjesu sa kakaom neprestano miješajući.
3.
Kad je smjesa dobro povezana, dodajte brašno i lagano ga ali temeljito umiješajte kuhačom ili lopaticom. Lim za pečenje (20×35 cm) obložite papirom za pečenje, premažite uljem, pa u njega uspite pripremljenu smjesu.
4.
Lagano poravnajte i pecite 15 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 190°C.
5.
Pečeni biskvit pustite da se ohladi i prerežite ga na 2 jednaka dijela (2 puta 20×17,5cm).
6.
Obje polovice namažite Lino ladom nougat s po jedne strane.
7.
120 g marcipana temeljito pomiješajte sa sitno mljevenim pistacijama i razvaljajte na veličinu biskvita.
8.
Pažljivo prebacite na jednu polovicu biskvita premazanu Lino ladom, a na nju položite običan marcipan razvaljan na jednaku veličinu.
9.
Poklopite preostalom polovicom biskvita tako da namazana polovica ide na marcipan. Kolač poklopite nečim ravnim i težim i stavite u hladnjak na barem 2 sata.
10.
Izvadite iz hladnjaka i narežite na duge trake dužine 20 cm i širine od 2,5-3 cm pa ih stavite na rešetku.
11.
Maslac na laganoj vatri dobro zagrijte neprestano miješajući dok ne postane proziran pa ga prelijte preko natrgane čokolade. Čokoladu stavite da se rastopi na pari i miješajte dok ne postane potpuno glatka.
12.
Otopljenom čokoladom dobro i pažljivo prelijte biskvit, pa ih ostavite na sobnoj temperaturi da se čokolada malo stisne.
Posluživanje
Pažljivo narežite na kocke i stavite u hladnjak da se čokolada stisne do kraja. Poslužite i uživajte.
Savjet
Marcipan ćete najlakše razvaljati ako ga valjate na površini lagano posutoj šećerom u prahu

Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info

Nema komentara:

Objavi komentar