S najnovijeg puta u Makedoniju, vratila sam se, donoseći recepte za još slatkog blaga moje drage mame Zore Terzieve… ovo je njen recept, koji nas je sve oborio s nogu, a moju kćer posebno, jer ih je tako gutala da mi je bilo neugodno… ovo je jedan od onih kolača, koje nisam voljela zbog mirisa mlijeka u prahu, a ovdje ga nema i kuglice su mi baš super.
Sastojci:
smjesa:
1/2 l mlijeka
15 žlica šećera
10 žlica gustina
25 dag maslaca
20 dag kokosa
smjesa:
1/2 l mlijeka
15 žlica šećera
10 žlica gustina
25 dag maslaca
20 dag kokosa
2 vrećice vanilin šećera
3 žlice likera od kokosa (može i bez njega)
ostalo:
20 dag prženih lješnjaka, oguljenih
10 dag kokosova brašna
— papirnate košarice, najbolje bijele
Priprema:
3 žlice likera od kokosa (može i bez njega)
ostalo:
20 dag prženih lješnjaka, oguljenih
10 dag kokosova brašna
— papirnate košarice, najbolje bijele
Priprema:
Gustin i šećer pomiješajte da dobijete smjesu sličnu kao za puding. Mlijeko zakuhajte i kad zavrije, maknite s vatre, primješajte smjesu šećera i gustina, te skuhajte gustu kremu. Ohladite. Kad se smjesa ohladila, dodajte joj izrađeni maslac i dobro promiješajte, te dodajte kokos.
Lagano mokrim rukama pravite male kuglice, u sredinu svake stavite prženi oguljeni lješnjak, te uvaljajte ih u kokos. Poslužite ih u papirnim košaricama, dobro ohlađene.
Posluživanje:
Kuglice se mogu napraviti unaprijed i samo se smrznu, vrlo brzo se odmzavaju. Lješnjake je najbolje kupiti obične i popržiti ih na tavici, pa ih poslije samo ogulite i utiskujete u kuglice. od ove količine sastojaka isalo mi je 62 male kuglice. Košarice su one najmanje kojih ima.. Što se tiče toga da od ove količine ispadne 62 kuglice, da ispadne ih ako pravite pola doze, a za ove količine u receptu minimalno ispadne 100 nemalih kuglica. Dakle ponovo sam ih radila za gulašijadu i ispalo ih je oko 100 komada..
Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info
Nema komentara:
Objavi komentar