nedjelja, 31. srpnja 2016.

NAJLJEPŠI ZEBRA KOLAČ



2 dl bjelanaca ( oko 6 većih ili 7 manjih)
mrvica soli
120 g šećera
150 g Glatkog brašna Podravka
1/2 kom Prašak za pecivo Docela
1/2 dl mlijeka
3 kašike ulja ili istopljenog putera
1 kašičica Gussnela Dolcela (gustina)
1 kašičica kakaa u prahu Dolcela
30 g tamne čokolade
PRIPREMA:
1. Bjelanjke maaalo posoliti i umutiti u čvrst snijeg. Dodati šećer i vaniliju i mutiti da se
šećer istopi. Dodati ulje ili maslac i miješati malo najmanjom brzinom. U mlijeku
razmutiti gustin pa sipati u smjesu i izmiješati isto najmanjom brzinom
2. na kraju umiješati brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Smjesu podijeliti na 3
jednaka dijela
3. U jedan dio dodati kakao i izmiješati, u drugi dodati istopljenu čokoladu i izmiješati,
treći ostaje bijel U kalup, moj je 30 cm pa je kolač malo niži, može i manji, obložiti
papirom za pečenje, sipati po dvije kašike smjese, naizmjenično dok se sve ne utroši
4. Ja sam pekla na 180 C 30 min, e sad, pošto je moj kalup veći i kolač tanji to je bilo
dovoljno, ako je manji kalup treba produžiti pečenje najmanje do 35 min.ohlađen kolač
ukrasiti po želji
5. ostaviti da se dobro ohladi
Izvor : www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar