nedjelja, 31. srpnja 2016.

Cokoladaaaa



Sastojci
Kore:
5 zumanaca
5 bjelanaca
150 ml mljeka
150 g secera
30 g kakaoa
60 g brasna
pola kesice praska za pecivo
Fil:
2 pudinga od cokolade
750 ml mljeka
2 velike kasike gustina
120 g secera
100 g cokolade
50 g butera
Ukrasiti:
1 slag Dolcela CokoladaPriprema
1.
Zumanca, secer i vanilin pjenasto izmiksati, da se masa udupla.
2.
Brasno pomjesati zajedno sa praskom i kakaom, pa lagano dodavati zumancima masi, tako sto cete dok miksate dodavati malo brasna mase malo mljeka, i brzina ne smije biti puno jaka, srednja.
3.
Bjelanca ulupati u cvrst snjeg sa prstohvatom soli i dodati masi ali sad ne miksati vec promjesati kasikom.
4.
Pecnicu zagrijati na 180°C.
5.
Pleh-ne puno veci obloziti papirom za pecenje i ispeci 2 kore, svaku peci 12 minuta.
6.
Za fil:
7.
U vecu serpicu staviti mljeko, secer, gustin i puding zicom izmjesati da se fino izjednaci pa sad dodati narendanu cokoladu i buter na sitno nasjecen.
8.
Staviti na plamen i sve mjesati dok se masa ne zgusne.
9.
U pleh staviti koru, usuti fil, prekriti drugom korom i ukrasiti preko slag pjenom koju ste ubutali prema uputstvu na kesici.
10.
Kolac staviti na hladnom da se stegne.
11.
Ukrasiti po zelji coko mrvicama.
Posluživanje
Do juce sam samo kupovala tecno vrhnje,mutila sa ucvrscivacem da bi dobila slag pjenu(nisam znala da postoje slagovi koji se brzo spreme-Dolcela),e sad sam ih donjela punooooo….i nema vise mucenja,neuspjevanja kao nekad!
Pleh je manji otprilike 25×40 i mora biti dublji radi kreme.

Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info

Nema komentara:

Objavi komentar