nedjelja, 31. srpnja 2016.

DAMEN KAPRIC TORTA



Sastojci
Kora
6 belanaca
6 kasika secera
3 zumanceta
3 kasike mlevenih oraha
2 kasike kakaoa
1 kasika ulja
1/2 kesice praska za pecivo
3 kasike brasna
Preliv:
2 dl Fante ili nekog slicnog gaziranog pica
Fil
250 g margarina
120 g prah secera
3 zumanceta
100 g cokolade
1 kesica slag pene s ukusom slatke pavlake/ vrhnja/
fil II
200 g slag pene s ukusom slatke pavlake
1 kesica Kremfixa
za ukrasavanje
50 g cokoladePriprema
1.
Za koru umutiti belanca u cvrstu penu, dodati secer i jos mutiti da se dobije cvrsta pena.
Dodati 3 zumanceta, kakao i sve polako mutiti da se sjedini.
Dodati mlevene orahe, ulje i brasno sa praskom za pecivo. Sve dobro sjediniti i usuti u podmazan pleh
20×30 cm i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Posle 10 minuta proveriti cackalicom da li je kora pecena. Cackalica treba da je suva.
Ako je potrebno, koru jos malo peci.
2.
Koru dobro prohladiti i natopiti Fantom.
U receptu je trebalo 250 ml, ali ja sam stala kod 200 ml i nije trebalo vise jer je kora dovoljno upila.
3.
Za fil na pari skuvati zumanca sa secerom i pri kraju dodati cokoladu. Sve dobro prohladiti i sjediniti sa umucenim margarinom. Na kraju polako dodati umucen slag i sve nezno promesati da se sjedini.
4.
Preko natopljene kore staviti fil, poravnati ga i ostaviti u frizideru bar 1 sat da se dobro ohladi.
Umutiti 200 g slaga po uputstvu na kesici i dodati kremfix.
5.
Preko ohladjenog fila staviti umucen slag, a po zelji po vrhu ukrasiti otopljenom cokoladom.
6.
Tortu napraviti dan ranije da bi se lepo ohladila i upila preliv.

Izvor : www.najbolje-zanimljivosti.info

Nema komentara:

Objavi komentar