subota, 30. srpnja 2016.

Mrvičasta pita od jabuka



Vrijeme je jabuka, i kako to reče Djevojčica ispod jedne Ktinine slike sa berbe:..sad će biti poplava recepata sa jabukama…pred vama je recept koji sam radila više puta i svaki put je ispao odličan, kolač koji se topi u ustima…
Sastojci
1.tijesto:
25 dag brašna
10 dag margarina
4 žlice šećera
1 velika žlica đumbira
1 žlica praška za pecivo
4-6 žlica hladne vode
prstohvat soli
1 žlica milerama
Nadjev:
8 kom na osmine izrezanih jabuka
2 žlice soka od limuna
6 žlica šećera
2 žličice cimeta
2.tijesto tj. mrvice
6 žlica šećera
20 dag brašna
10 dag margarina
Priprema
1.
Od svih sastojka zamjesite tijesto i stavite za cca 30 min na hladno da odstoji.
2.
Jabuke ogulite i narežite na šnite, pokapajte sa sokom i posipajte sa šećerom i cimetom.
3.
Sve pod 2. tijestom izmješajti i napraviti od toga “mrvice”.
4.
Pleh namažite masnoćom.
5.
Na njega stavite razvaljani 1.dio tijesta .
6.
Preko toga stavite nadjev od jabuka .
7.
Preko svega pospite pripremljene mrvice .
8.
Kolač pečemo na 200 °C oko 40 min – dok se ne zarumeni.
Posluživanje
Mislila sam da će se kolač raspadati i neće se lijepo povezati, no nisam bila u pravu, lijepo se reže i ne raspada se.Ja sam radila sa maslacem, nisam imala margarina u kući, u receptu piše margarin, no sa maslacem je bilo odlično.
Izvor : http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar